Fairtrade Gemeente

Wat is FairTradeGemeente?
FairTradeGemeente wil op een heel concrete manier bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden.

Een campagne over Noord en Zuid
Op fairtradeproducten alleen kan je niet overleven. Waar vind je tomaten? En melk? Kaas, aardappelen, witloof, appelsap? Al die producten vind je hier bij ons. Wanneer ze op een duurzame manier geproduceerd en geconsumeerd worden, dan kunnen ze perfect aangevuld worden met fairtradeproducten. FairTradeGemeente vindt het belangrijk om beide een plaats te geven en op die manier de brug te slaan tussen Noord en Zuid.

Landelijke Gilde Lozen en FairTradeGemeente
Elke boer, in het Noorden én in het Zuiden, verdient een kans op een menswaardig bestaan voor zichzelf en zijn gezin. Dat kan alleen door deze mensen een eerlijke prijs te geven voor hun producten. Als vereniging willen we deze boodschap mee uitdragen door tijdens onze activiteiten steeds gebruik te maken van FTkoffie en FTsuiker. Op onze jaarlijkse feestvergadering gaan we bovendien voor FTfruitsap en FTwijn. Daarnaast hebben we oog voor lokaal geproduceerde landbouwproducten. Wens je meer te weten, ga dan naar www.fairtradegemeenten.be